Idee Mobiles voor tentoonstelling Santiago de Compostella goedgekeurd

Op 15 april heb ik mijn idee over de verbeelding van ‘de perspectiefwisseling’ die een mens kan maken tijdens zijn/haar pelgrimstocht aan de gastconservator van de tentoonstelling voorgelegd.

Mijn voorstel bestaat uit: Mobiles maken. De mobiles tonen in een constant veranderende samenstelling portretten/beelden van figuren die een pelgrim onderweg zou kunnen hebben gezien. De mobiles met hun portretten verbeelden de perspectiefwisseling die de pelgrim ondergaat ten aanzien van de mensen en beelden die hij/zij kent en meeneemt of achterlaat tijdens de reis.

Bij een mobiel verschuiven vóór- en achtergrond constant. Er is een constante wisseling van perspectief ten aanzien van de objecten die de mobile bevolken. Als kijker heb je geen vast punt waaraan je je kunt vastklampen. Je oog begint te dwalen. Wellicht volgt de geest.

 

 

 

 

 

Een kunstproject is een paradijselijke omgeving

Een samenwerking tussen Kwekerij Acanthus, stylist Iwona Tuge, grafisch ontwerpbureau Gurk en Eline Janssens.

De opening op 10 april was een groot succes. Als presentje kregen alle 100 bezoekers een citrusvrucht, verpakt in een zijdepapiertje voorzien van mooi oranje zeefdrukje.

 

 

Informatie kunstwerken

Blijf op de hoogte!

Ontvang alle nieuwe berichten op deze website per e-mail! Vul hier uw e-mail adres in: