‘De Kunst van het Eten’

 

VIP rondleiding

Op 11 juni hebben Marie Christine en Eline een VIP rondleiding gegeven door de tentoonstelling ‘De Kunst van het Eten’.

 …

 

Opening tentoonstelling

 

 

Op 20 april is de tentoonstelling ‘De Kunst van het Eten’ in Het Gebouw te leidsche Rijn, Utrecht geopend. Tijdens de opening werden de eerste exemplaren van het Kunstkookboek door Daphne de Bruin uitgereikt.

 

Opening tentoonstelling

 

 

Hard doorwerken

Terwijl de uitnodiging voor de tentoonstelling ‘De Kunst van het Eten’ wordt ontvangen door velen, werken Marie Christine en ik hard door aan de totstandkoming.

 

 

 

Uitnodiging opening

 

 

 …

Inspiratiebron tentoonstelling in Het Gebouw

Als inspiratiebron hebben we het dagboek van Otto van Eck gekozen. Otto is een jongen die in de 18e eeuw zijn wel en wee toevertrouwd aan een dagboek. Hij is daar door zijn ouders toe aangezet. De eeuw dat ouders voor het eerst een boek ter hand namen om de opvoeding van hun kinderen te vervolmaken.Om de opvoeding van Otto tot een succes te maken en hem te begeleiden in de weg tot een zelfstandig goeddenkend mens, vinden de ouders dat zij Otto beter moeten leren kennen.

Daarom lezen zij zijn dagboek en voorzien het waar nodig van commentaar. Het dagboek geeft informatie over het dagelijks leven in de 18e eeuw en de reflectie daarop.

Otto van Eck, de hoofdpersoon in de tentoonstelling ‘De Kunst van het Eten’ moest, volgens zijn dagboekaantekeningen dagelijks voor zijn vogeltjes zorgen. Op die wijze leerde hij iets over verantwoordelijk zijn voor de verzorging van een dier en iets over de natuur. Deze informatie zie je in de tentoonstelling verbeeld in het gordijn met uitzicht op de tuin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Uitnodiging om Voorjaarstentoonstelling te maken

Daphne de Bruin en Joost de Groot van Via Vinex, De Vrijstaat hebben Marie Christine Meijer en mij uitgenodigd om de voorjaarstentoonstelling te maken in Het Gebouw. Het wordt een interactieve tentoonstelling over opvoeden in de 18e eeuw. De eeuw dat ouders voor het eerst een boek ter hand namen om de opvoeding van hun kinderen te vervolmaken.

 

Informatie kunstwerken

Blijf op de hoogte!

Ontvang alle nieuwe berichten op deze website per e-mail! Vul hier uw e-mail adres in: