Mijn beelden hebben het nodig om gezien te worden.’

De openbare ruimte is mijn werkgebied. Ik maak kunst voor de openbare ruimte omdat ik de wereld graag verrijk met originele poëtische beelden, in stoer materiaal.

De beelden die ik maak voor, spoorzonegebieden, tunnels, parken, natuurgebieden, stadscentra, theaters, scholen en musea hebben het in zich om de toeschouwer te bekoren. Zowel de inhoud als de uitvoering toont jarenlange toewijding, een hang naar elegantie en verfijning en mijn eigen blik op de (kunst)wereld.’

 

 

 

De rol van de opdrachtgever

Samen met de opdrachtgever wordt benodigd budget vastgesteld en levertijd afgesproken. Daarna regel ik alles. Ik bedenk het concept en maak het ontwerp. De presentatie van ontwerp vindt in mijn atelier of bij de opdrachtgever plaats. Na instemming over het ontwerp en de uitvoering ervan ga ik naar een van mijn leveranciers. Tijdens de realisatie van het kunstwerk in fabriek of werkplaats kom ik geregeld kijken. Als alles naar wens is qua beeld en afwerking wordt het beeld gereed gemaakt voor vervoer en plaatsing. Bij de plaatsing ben ik aanwezig om de laatste aanwijzingen te geven. Tijdens de opening neem ik de gelegenheid om de opdrachtgever te bedanken voor het in mij gestelde vertrouwen. Naast het onderhoudsboekje, overhandig ik dan een zeefdruk, foto, of miniatuuruitgave van het gerealiseerde kunstwerk.

Opdrachtgevers (een selectie): NS Poort, Prorail, Gemeente en Provincie Utrecht, Gemeente Amsterdam, Gemeente Delft, IKEA, Betuweroute, AM vastgoed, AFK, Rochedale, Museum Catharijneconvent, Museum Lambert van Meerten.

Bovenstaand verhaal in beeld
Opdrachtgever: NS Poort. Kunstwerk: ‘De Moor, de Dame en haar Hondje’, Amsterdam 2006

Curriculum Vitae
Eline-Mireille Janssens, geboren in Alkmaar (1959)
Opleiding: Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht
1985 – 2000
Keramiekatelier in Utrecht. Docent ‘Ruimtelijke Vormgeving’, aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht. Redactielid ‘Keramiek’.
Opdrachtgevers: Astmafonds, RET, Betuweroute, Gemeente Utrecht.
2000 – 2010
Onder de naam ‘Berkman en Janssens, ‘Kunst voor de openbare ruimte’, een 20-tal kunstwerken voor de openbare ruimte ontworpen en gerealiseerd.
Opdrachtgevers o.a.: NS-Poort, Prorail, Gemeente Amsterdam, Gemeente Utrecht, AM Vastgoed.
Vanaf 2010
Opdrachten Kunstwerken:
  • Decorontwerpen bij toneelstuk F.G. Lorca ‘Het huis van Bernarda Alba.SLAU.
  • Mobiles voor (tentoonstelling ’De weg naar Santiago de Compostella). Museum Catharijneconvent, Utrecht
  • Beelden voor openbare ruimte gemeente Amstelveen.
  • Tentoonstelling: ‘Hortus Conclusus’ in Beesd.
Extra
Voorzitster Utrechts Dichtersgilde

 

Informatie kunstwerken

Blijf op de hoogte!

Ontvang alle nieuwe berichten op deze website per e-mail! Vul hier uw e-mail adres in: