https://www.artforever.nl/videos/niets-is-wat-het-lijkt/

Video over totstandkoming kunstwerk in onderdoorgang Maartensdijk. In opdracht van Rijkswaterstaat 2019. Kunstparticipatie van (jonge) bewoners.

 

 

Mijn beelden hebben het nodig om gezien te worden.’

De openbare ruimte is mijn werkgebied. Ik maak kunst voor de openbare ruimte, tentoonstellingen en decors voor theater. 

De beelden die ik maak voor, spoorzonegebieden, tunnels, parken, natuurgebieden, stadscentra, theaters, scholen en musea hebben het in zich om de toeschouwer te bekoren. Zowel de inhoud als de uitvoering toont jarenlange toewijding, een hang naar elegantie en verfijning en mijn eigen blik op de (kunst)wereld.’

 

De rol van de opdrachtgever

Samen met de opdrachtgever wordt benodigd budget vastgesteld en levertijd afgesproken. Daarna regel ik alles. Ik bedenk het concept en maak het ontwerp. De presentatie van ontwerp vindt in mijn atelier of bij de opdrachtgever plaats. Na instemming over het ontwerp en de uitvoering ervan ga ik naar een van mijn leveranciers. Tijdens de realisatie van het kunstwerk in fabriek of werkplaats kom ik geregeld kijken. Als alles naar wens is qua beeld en afwerking wordt het beeld gereed gemaakt voor vervoer en plaatsing. Bij de plaatsing ben ik aanwezig om de laatste aanwijzingen te geven. Tijdens de opening neem ik de gelegenheid om de opdrachtgever te bedanken voor het in mij gestelde vertrouwen. Naast het onderhoudsboekje, overhandig ik dan een zeefdruk, foto, of miniatuuruitgave van het gerealiseerde kunstwerk.

Opdrachtgevers (een selectie): NS Poort, Prorail, Gemeente en Provincie Utrecht, Gemeente Amsterdam, Gemeente Delft, IKEA, Betuweroute, AM vastgoed, AFK, Rochedale, Musea:  Catharijneconvent, Museum Lambert van Meerten, Scheepvaartmuseum, Veenkoloniaal museum Wereldmuseum, WestfriesMuseum.

Bovenstaand verhaal in beeld
Opdrachtgever: NS Poort. Kunstwerk: ‘De Moor, de Dame en haar Hondje’, Amsterdam 2006

 

Curriculum Vitae
Eline-Mireille Janssens, geboren in Alkmaar (1959)
Opleiding: Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht
1985 – 2000
Keramiekatelier in Utrecht. Docent ‘Ruimtelijke Vormgeving’, aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht. Redactielid ‘Keramiek’.
Opdrachtgevers: Astmafonds, RET, Betuweroute, Gemeente Utrecht.
2000 – 2010
Onder de naam ‘Berkman en Janssens, ‘Kunst voor de openbare ruimte’, een 20-tal kunstwerken voor de openbare ruimte ontworpen en gerealiseerd.
Opdrachtgevers o.a.: NS, Prorail, Betuweroute, Gemeente Amsterdam, Gemeente Utrecht, AM Vastgoed, provincie Utrecht. 
Vanaf 2010
zie site. Tentoonstellingen, decors, kunstwerken in openbare ruimte en herinrichtingen met kunst van woon-zorgcentra, kinderziekenhuizen en kunstacademies.
Extra
Erepenning ontvangen voor werkzaamheden als Voorzitter Utrechts Dichtersgilde (tot 2017)

Bestuurslid Utrechtse Kunstmanifestatie (sinds 2019)

Bestuurslid Jeugdcultuurfonds (sinds 2017)

 

Ik wou dat ik twee hondjes was

Informatie kunstwerken

Blijf op de hoogte!

Ontvang alle nieuwe berichten op deze website per e-mail! Vul hier uw e-mail adres in: