‘De Moor, de Dame en haar Hondje’ 2006. Omgevingskunstwerk aan de De Ruijterkade in Amsterdam, is aangemeld voor Amsterdamse Straatkunstprijs ‘het beste kunstwerk in de openbare ruimte van Amsterdam 2011′.

‘Voor het kunstwerk linksaf’ is wat je sinds 2006 te horen krijgt als je naar de entree van het gebouwencomplex van Prorail en de NS in Amsterdam vraagt. Tijdens het ontwerpen van het kunstwerk deed de locatie aan het IJ mij denken deed aan de handel met overzeese gebieden in de 17e eeuw. Dankzij die handel sieren sinds 1700 exotische kruidensetjes, servies en keramische kunstkandelaars de eettafels van Amsterdam. Een wel heel bijzondere kandelaar uit de 17e eeuw is nog steeds populair: De moor die de kandelaar als een toorts vasthoud. Hij verlicht de plek waar je moet zijn. De dame wandelt dankzij het licht dat de Moor verspreid dag en nacht veilig met haar hondje.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Informatie kunstwerken
Blijf op de hoogte!

Ontvang alle nieuwe berichten op deze website per e-mail! Vul hier uw e-mail adres in: